
AMACIMIZ
Hızla değişen dünyamızda araştıran, sorgulayan, olay ve olgulara karşı eleştirel bir bakış açısı geliştirebilen, yaşadığı/ gözlemlediği olaylar neticesinde hayat hakkında çıkarımlarda bulunabilen, risk alabilen, çatışma anlarında stratejiler geliştirebilen, yeni şeyler üretirken yaratıcılıklarını ortaya koyabilen bireyler yetiştirmek için gerçek dünya ile kurgusal dünya arasında bağ kurmaktır.
Yaratıcı drama yöntemi; oyunsu süreçler ile öğrencinin verilmek istenen kazanıma hazırlandığı, farklı canlandırma teknikleri ile kurgusal dünyaya adım attığı ve sürecin değerlendirildiği 3 aşamalı yapılandırılmış bir yöntemdir.
Bu programdaki amacımız; yaratıcı drama yöntemini kullanarak öğrencinin kendini, bedenini, duyu/duygularını anlamasını, farkındalıklarını, empati becerisini, estetik algısını, kendine olan güvenini geliştirmesini sağlarken; grup etkileşimleri ile kendi dışındaki dünyaya ait de çıkarımlarda bulunmasını sağlamaktır.

EĞİTİM FELSEFEMİZ
Eğitimde sözel ve sembolik ağırlıklı öğretimin yerini görsel ve yaşantılara dayalı öğretim almalıdır. Çünkü bireyde kalıcı öğrenmenin olabilmesi için etkin katılım gerekmektedir. (Prof. Dr. Özcan Demirel) Bu bağlamda yaratıcı drama yöntemi, öğrencilerin kendi tecrübelerini merkeze alarak, oyunsu süreçler sonrası canlandırma odaklı etkinlikler yolu ile –mış gibi yapmaya, kurguya, spontaniteye, doğaçlama ve rol almaya dayalıdır.

NEYİ FARKLI YAPIYORUZ?
Yaratıcı dramayı bütünsel olarak yapılandırılmış bir yöntem ve bir disiplin olarak ele aldığımız, öğrencilerimiz ile gerçek yaratıcı drama çemberinde buluşuyoruz. Yaratıcı drama atölyelerimiz öğrencilerin iletişim becerileri, girişimcilik, kendilik algısı, empati becerisi, problem/ çatışma çözme becerilerini geliştirmeye yönelik kazanım temelli kurgulanmıştır.
Eğitimlerimiz 2. sınıf – 3. sınıf ve 4. sınıf öğrencileri için tasarlanmıştır.